Jídlo 1. prosince 2017

Podzim se chýlí ke konci a s ním i dýňová sezóna. Uvařte si last minute dýňovou polévku!

redakce 5 min 367 přečtení

Dýňovou polévku zná snad každý. Je chutná, jednoduchá, rychlá a patří neodmyslitelně k podzimu. Vyzkoušejte náš recept ozvláštněný o zázvor a kokosové mléko. Zaručeně zahřeje.

Podzimní dýňová polévka se zázvorem a kokosovým mlékem

Časová náročnost: 40 minut

Počet porcí: 6

Výživové hodnoty na 1 porci: 151, 8 Kcal, 5,3 g bílkoviny, 3,7 g tuky, 28,9 g sacharidy

Ingredience

  • 2 lžíce másla (20 g)
  • 1 střední dýně Hokkaido
  • 2 střední mrkve
  • 1 střední šalotka
  • 5 cm zázvoru
  • 1 větší stroužek česneku
  • 300 ml kokosového mléka
  • 300 - 400 ml vody (podle potřeby)
  • 1/2 lžičky mletého římského kmínu
  • 1/2 lžičky kari
  • sůl a pepř
  • čerstvý koriandr

Jak na to?

  1. Dýně hokkaido se nemusí loupat, takže jen ukrojte stopku, rozkrojte dýni napůl, vydlabejte semínka a dýni nakrájejte na kostky o velikosti 3-4 cm
  2. Nakrájejte mrkev na stejně velké kousky jako dýni.
  3. Poté připravte věci na dochucení: oloupejte a nastrouhejte zázvor, nasekejte šalotku a česnek najemno.
  4. Šalotku osmažte na másle dozlatova, přidejte česnek, zázvor, chilli papričku, kari a nechte chvíli opékat, aby se chutě a vůně prolnuly.
  5. Přidejte dýni, mrkev, sůl, pepř a vše zalijte kokosovým mlékem a vodou.
  6. Na mírném ohni vařte s přiklopenou pokličkou 20 minut do měkka. Hrnec jsem přiklopila pokličkou a nechala na mírném ohni vařit asi 20 minut do měkka. Poté polévku rozmixujte tyčovým mixérem, ozdobte koriandrem a můžete podávat!

Dobrou chuť a dýním zdar!

Související